بهبود علیزاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: عسل تولیدی این منطقه علاوه بر تأمین نیاز مصرفی مردم به ۱۰ استان دیگر کشور نیز ارسال میشود.
وی گفت: علاوه بر پرورش زنبور در بیش از ۴۶ هزار کندوی مدرن زنبور عسل در خلخال، هزار و ۳۰۰ کندو نیز به صورت بومی و سنتی در روستاهای این شهرستان در سه بخش مرکزی، خورش رستم و شاهرود پرورش داده میشود.
علیزاده اظهار داشت: تنوع گونههای گیاهی، دامنههای کوهستانی پر گل و گیاه و شرایط اقلیمی خاص موجب رونق پرورش زنبور عسل در خلخال شده طوری که زنبورداری به شکلهای مختلف در ابعاد کوچک و بزرگ در بین مردم این شهرستان رواج دارد.
وی همچنین افزود: تولید عسل به شکل ارگانیک و با پرهیز از هرگونه افزودنی های خوراکی طعم و مزه دار به عسل توسط زنبورداران منطقه موجب شده تا عسل طبیعی تولیدی خلخال جایگاه خود در بحث فروش و صادرات به سایر استانها را حفظ و همچنان رتبه اول را در این زمینه داشته باشد.
او گفت: برای توسعه صنعت زنبورداری و ترویج فرهنگ پرورش زنبور عسل در بین آحاد مردم و همچنین ایجاد اشتغال در این صنعت، دورههای آموزشی زنبورداری در ردههای مختلف صنعتی و غیرصنعتی با مباحث تولید ژل رویال، زهرگیری از زنبور، افزایش کیفیت و کمیت تولید و راهکارهای مقابله با بیماری زنبور همراه با ارائه روشهای کاهش هزینههای تولید و تلفات زنبور از سوی اداره ترویج مدیریت جهاد کشاورزی برگزار میشود.
وی با اشاره به استفاده زنبورداران استانهای همجوار از جمله گیلان از مناطق سرسبز خلخال در فصول بهار و تابستان بیان کرد: از اوایل خردادماه بیشترین کوچ و استقرار کندوهای عسل غیربومی در خلخال با صدور مجوزهای لازم انجام و اتراق در ارتفاعات، مرتع، ییلاقات و دامنه کوههای مرتفع و سرسبز بیشترین مناطق هدف زنبورداران غیربومی و میهمان این شهرستان است.