تولید عسل در خلخال افزایش یافت
محمد شادخاطر روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کارگاههای آموزشی و ترویجی توسط یاوران تولید علوم دامی در محل زنبورستانها که در راستای اجرای طرح ملی یاوران تولید در بخش کشاورزی این شهرستان با موضوع "پرورش و تغذیه زنبور عسل" برگزار میشود، تاثیر مستقیمی در افزایش کیفی و کمی تولید عسل و کاهش تلفات زنبور عسل و هزینههای مربوط به پرورش زنبور عسل و تولید عسل در منطقه داشته است.
وی به تولید ۸۰۰ تن عسل مرغوب در سال گذشته در این شهرستان اشاره کرد و اظهارکرد: با افزایش سطح تولید عسل در زنبورستانها این منطقه به یکی از قطبهای تولید عسل استان اردبیل تبدیل شده است.
شادخاطر گفت: برگزاری دورههای آموزشی و ترویجی برای زنبورداران همراه با ارائه مشاوره از سوی کارشناسان امور ترویج مدیریت جهاد کشاورزی به تولیدکنندگان عسل از عوامل مهم افزایش تولید محصول عسل است.
وی با بیان اینکه میزان تولید عسل این شهرستان در سال گذشته نسبت به سال ما قبل آن ۲۰ درصد افزایش دارد، اظهارکرد: عسل تولیدی این منطقه علاوه بر تامین نیاز مصرفی مردم به ۱۰ استان دیگر کشور نیز ارسال میشود.
وی گفت: علاوه بر پرورش زنبور در بیش از ۴۶ هزار کندوی مدرن زنبور عسل در خلخال، هزار و ۳۰۰ کندو نیز به صورت بومی و سنتی در روستاهای این شهرستان در سه بخش مرکزی، خورشرستم و شاهرود پرورش داده میشود.
مدیر جهاد کشاورزی خلخال اظهار کرد: در کارگاههای آموزشی به موضوعاتی از قبیل شرایط و فواصل استقرار زنبورستانها به تناسب شرایط آب و هوایی مناطق ، تغذیه و تقویت کلنیها ، روشهای ارگانیک مبارزه با آفات و بیماریها ، پرورش و اصلاح نژاد ملکه، تولید سایر محصولات زنبورعسل از قبیل زهر ، ژله رویال ، برهموم و گرده گل با بکارگیری تجارب کارشناسان امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل پرداخته میشود.
وی اظهارکرد: برغم تلاش و پیگیریهای مختلف جهت استفاده از قانونی مدون و کارساز برای استانداردسازی عسل و جلوگیری از فروش عسل تقلبی در بازار با افزودنیهای غیربهداشتی و فریبدهنده مشتری ، همچنان در انتظار تدوین و ابلاغ این قانون و دستورالعمل در جهت بهرهمندی مشتریان عسل از محصول کاملا سالم و ارگانیک هستیم.
خلخال در جنوب اردبیل قرار دارد ، تنوع گونههای گیاهی، دامنههای کوهستانی پر گل و گیاه و شرایط اقلیمی خاص موجب رونق پرورش زنبور عسل در خلخال شده طوری که زنبورداری به شکلهای مختلف در ابعاد کوچک و بزرگ در بین مردم این شهرستان رواج دارد.