بهبود علیزاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با هدف توسعه کشت و زارعت گیاهان داروی در باغات دیم در و زمینهای کشاورزی شیبدار منطقه در سال جاری ۱۸ هکتار باغ دیم کشت گیاهان دارویی در این شهرستان احداث شده است.
او اظهارداشت: بر اساس قول داده شده از سوی رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل به ازای ایجاد و راهاندازی هر هکتار باغ دیم تولید گیاهان دارویی ۱۶ میلیون ریال و در مجموع ۲۴۵ میلیون ریال کمک بلاعوض به مجریان این طرحها پرداخت شد.
مدیر جهاد کشاورزی خلخال از شناسایی ۷۵۰ گونه گیاه دارویی در مناطق مختلف این شهرستان خبرداد و گفت: با توجه به استعداد خاص منطقه برای توسعه کشت گیاهان دارویی و حمایتهای مالی و پشتیبانی مدیریت جهاد کشاورزی از مجریان این طرحها، در آینده خلخال به قطب مهم تولید گیاهان دارویی استان اردبیل تبدیل خواهد شد.
وی افزود: با توجه به وجود شرایط خاص اقلیمی و آب و هوایی در این شهرستان برای کشت و پرورش انواع گیاهان دارویی، حمایت از متقاضیان کشت این گیاهان در دستور کار مدیریت جهاد کشاورزی خلخال قرار گرفته است.
او گفت: با توجه به افزایش روزافزون تقاضا برای خرید گیاهان دارویی در جامعه تلاش میشود تا با راهنمایی و ارائه مشاورههای کارشناسی به مجریان، وسعت زیرکشت گیاهان دارویی و تولید محصول را افزایش دهیم.
وی تشویق روستاییان برای راهاندازی گلخانههای کوچک با ارائه تسهیلات بانکی ارزانقیمت را از جمله اقدامات صورت گرفته برای رونق و توسعه کشت گیاهان دارویی ذکر کرد.
علیزاده افزود: اقدامات اخیر در تشویق کشاورزان به راهاندازی مراکز تولید محصولات کشاورزی گلخانهای با هدف صرفهجویی در مصرف آب، مقابله با سرمازدگی و خشکسالی و افزایش راندمان محصول همراه با کاهش هزینههای تمام شده تولید منجر به افزایش سطح گلخانههای تولید محصولات کشاورزی به بیش از ۳۰ هزار مترمربع در این شهرستان شده است.
او اظهارداشت: امسال علاوه بر صدور مجوز و پروانه فعالیت برای سه واحد گلخانهای بزرگ برای راهاندازی ۴۰ واحد گلخانهای مقیاس کوچک از سوی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مجوز و پروانه ساخت صادر شد.
وی بیان کرد: در راستای دستیابی به اهداف توسعه کشت محصولات کشاورزی گرانقیمت از جمله زعفران و گلمحمدی علاوه بر انجام اقداماتی از قبیل تهیه و توزیع پیاز زعفران و بیش از ۱۰۰ هزار بوته گل محمدی در بین کشاورزان ، جهاد کشاورزی از مجریان این طرحها با ارائه تسهیلات بانکی ارزانقیمت و نیز پرداخت کمکهای بلاعوض تشویقی حمایت میکند.
علیزاده افزود: نتیجه اقدامات حمایتی کشاورزان در این زمینه افزایش سطح زیرکشت گیاهان دارویی و برداشت محصولات کشاورزی خودرو وحشی با خواص دارویی است.
وی گفت: اواخر شهریور و مهرماه امسال بیش از ۵۰ تن نسترن وحشی، ۷۵ تن زرشک کوهی، ۱۵ تن زالزلک و ۱۳.۵ تن پسته وحشی از مناطق قابل رویش این گیاهان توسط روستاییان برداشت شده و در کنار آن سطح زیر کشت محصولاتی همچون زغال اخته و زرشک نیز افزایش یافته است.